Prijeđi na glavni sadržaj
Pretraži
__ početna stranica __
Nastava Af
Znanost Af
Zavodi Af
Studij dizajna
Prostor Online
Stručno usavršavanje
Virtual Af
International
  
www Af > Nakladništvo Af  

Nakladništvo Af

Modify settings and columns
Izdanja u organizaciji Arhitektonskog fakulteta
  
Prikaz: 
SazetakFiltriraj
Antologijski arhitektonski vodič Zagreba: 100 izabranih zgradaUpotrijebite SHIFT+ENTER za otvaranje izbornika (novi prozor).
Zlatko Karač, Alen Žunić2012
Vodič na jednom mjestu donosi sve najvažnije točke zagrebačke arhitekture kroz pregled najznačajnijih građevina od srednjeg vijeka do danas. Antologiju su priredili Zlatko Karač i Alen Žunić, vođeni idejom ravnomjernog prikazivanja djela arhitekture svih razdoblja, počevši od ranoromaničkih slojeva prve katedrale s kraja 11. stoljeća pa do zgrade Biskupske konferencije iz 2011. godine. Uz stotinu najznačajnijih zagrebačkih zgrada, u vodiču je predstavljeno još i petstotinjak znamenitih kuća, kao i mnoštvo korisnih informacija koje će pomoći svakom znatiželjniku da upozna Zagreb kroz njegovu višeslojnu i stoljetnu arhitekturu.
http://www.upi2mbooks.hr/upi2mbooks.hr/knjiga.php?OBJECT_ID=2079788
O žbuci. Razvoj i izvedba površinaUpotrijebite SHIFT+ENTER za otvaranje izbornika (novi prozor).
Annette Spiro, Hartmut Göhler, Pinar Gönü2013
UPI-2M-a i zagrebački Arhitektonski fakultet izdali su hrvatski prijevod knjige O žbuci: Razvoj i izvedba površina;, koja prikazuje rezultate istraživanja provedenih tijekom 2009. godine u sklopu istraživačkog projekta i seminarske radionice "Žbuka" na ETH Zürich, pod vodstvom prof. Annette Spiro s Katedre za arhitekturu i konstrukciju. Knjiga "O žbuci: Razvoj i izvedba površina" opsežno je djelo o svojstvima, pripremi, ekspresivnim mogućnostima i tehnikama izvedbe ručno i strojno spravljenih i izvedenih završnih žbuka. Koncipirana je kao iscrpna analiza 15 odabranih građevina na kojima se prikazuju nove i tradicionalne tehnike žbukanja.
http://www.upi2mbooks.hr/upi2mbooks.hr/knjiga.php?OBJECT_ID=2084730&PANEL_FOLDING=
Prostori učenja u tranziciji / Learning Spces in TransitionUpotrijebite SHIFT+ENTER za otvaranje izbornika (novi prozor).
Feđa Vukić (urednik), Ivana Fabrio, Zlatko Kapetanović, Vanja Rister, Mia Roth-Čerina (uredništvo)2014
Knjiga „Prostori učenja u tranziciji” donosi tijek, proces i rezultate istoimene radionice koja je u organizaciji Sekcije za edukaciju UNICEF-a, Arhitektonskog fakulteta, Studija dizajna i Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar” Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu bila održana od 25. do 28. listopada 2013. godine. Tema radionice bili su polufunkcionalni i pomalo zapušteni prostori osnovnih škola u Požeško-slavonskoj županiji za koje su studenti diplomskog studija arhitekture i dizajna izradili interdisciplinarne projekte, vođeni mentorima s Arhitektonskog fakulteta i sa Studija dizajna.
https://issuu.com/afzg/docs/unicef_preview
Learning Spaces in Transition: Typology for Healthy Learning EnvironmentsUpotrijebite SHIFT+ENTER za otvaranje izbornika (novi prozor).
Ksenija Vitale (urednica), Ivana Fabrio, Romana Kajp, Vanja Rister, Mia Roth-Čerina, Tomislav Vlainić (uredništvo)2015
Nastavak projekta Prostori učenja u tranziciji 2014. godine proširio je uvid u problematiku postojećih prostora za učenje na širu razinu, pa je uz Radionicu organiziran i međunarodni simpozij stručnjaka iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Turske, Srbije, Kosova i Hrvatske. Knjiga predstavlja zbornik simpozija održanog u školi narodnog zdravlja Andrija Štampar u Zagrebu, te rezultate radionice studenata arhitekture i dizajna.
https://issuu.com/afzg/docs/lst_knjiga_final
Arhitektonska topografija identiteta/Architectural Topography of IdentityUpotrijebite SHIFT+ENTER za otvaranje izbornika (novi prozor).
Vesna Mikić (urednica)2015
Katalog Radionice arhitektonskog projektiranja 3/ Architectural design studio 3 2012/13 Općina Pisarovina. Građa je organizirana u pet cjelina: (1) uvodni tekstovi voditeljice kolegija, načelnika Općine i gostiju predavača; (2) istraživački dio; (3) arhitektonske snimke lokalne izgrađene baštine, (4) fotografije s terena te (5) pet odabranih studentskih projekata. Kao što stoji u uvodniku voditeljice Radionice, afirmacija Općine Pisarovina dio je dugoročnog istraživanja prostora i kulture kontinentalne Hrvatske te određivanja njezina mjesta u europskoj kulturi, a na osnovi njezina potencijala održivoga razvoja i prepoznatljivosti regija.
https://issuu.com/afzg/docs/pisarovina
Tehnički studio / Polivalentni paviljon: Pregled studentskih radovaUpotrijebite SHIFT+ENTER za otvaranje izbornika (novi prozor).
Iva Muraj, Zorana Protić, Zoran Veršić (urednici)2015
Publikacija Tehnički studio / Polivalentni paviljon prikazuje cjelokupnu jednogodišnju produkciju radova svih studenata ostvarenu unutar kolegija Tehnički studio u akademskoj godini 2013./2014. Tehnički studio obvezan je vježbovni kolegij Katedre za arhitektonske konstrukcije i zgradarstvo koji se održava u sklopu IV. semestra Preddiplomskog studija arhitekture i urbanizma Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.