VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN

Biografija

Ivica Plavec rođen je u Sisku 1963. godine.
Diplomirao je 1988. godine na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od akademske godine 2003./2004. radi kao honorarni viši predavač na kolegiju Arhitektonsko projektiranje VI - VII Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a od 2006 zaposlen je kao viši predavač na Katedri za arhitektonske konstrukcije i zgradarstvo, od 2010. kao docent, a od 2018. kao izvanredni profesor.
Ostvario je niz stručnih projekata, realizacija značajnijih i većih arhitektonskih djela, uz uspješno sudjelovanje na nizu arhitektonskih natječaja. Svoje radove predstavio je na samostalnim i skupnim izložbama i Zagrebačkim salonima.
Godine 1995. dobio je godišnju nagradu za interijer "Bernardo Bernardi" / s V.Kasun/.
Od značajnijih realiziranih projekata su Višestambena zgrada POS-a u Delnicama / s V. Kasun/2004.g. i Poslovni kompleks Adris Grupe /s I. Zdenković i Ž. Gold/2013.g.
Bavi se i inovativnim sustavima gradnje; drvenih modularnih i montažnih kuća. 2004. projekt I prototip je financiran od Tehnologijsko-inovacijskog vijeća Ministarstva znanosti , obrazovanja i športa RH. Prototip kuće izveden u Ogulinu 2005. g. / u suradnji s prof. dr. sc. Vlatkom Rajčić/ a od izgrađenih kuća ovim sustavom gradnje stručnoj javnosti najpoznatija je kuća Tribuson Turković iz 2012.g.

Karta