VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN
Englesko-hrvatski stručni pojmovnik kulturne baštine
Publikacija

Englesko-hrvatski stručni pojmovnik kulturne baštine

Nenad  Lipovac Autor: Nenad LipovacUrednica: Tajana Jaklenec
Izdavač: Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Upi-2M Plus d.o.oMjesto izdanja: ZagrebGodina izdanja: 2018ISBN: 978-953-8042-34-8
Katedra za urbanizam, prostorno planiranje i pejsažnu arhitekturu
Knjiga je dio autorove edicije stručnih pojmovnika koja je 2014. inaugurirana prvim sveskom – English-Croatian professional glossary for urban and physical planners, architects and landscape architects, a sada se, u okviru znanstvenog projekta HERU – Heritage Urbanism voditelja akademika M. O. Šćitarocija, nastavlja novim sveskom posvećenom pojmovniku kulturne baštine. U knjizi je obrađeno 1113 pojmova u dvostupčanom (ujedno dvojezičnom) slogu, gdje su termini objašnjeni usporedo na engleskom i hrvatskom, a mnogi su i ilustrirani karakterističnim primjerom koji slikovnim jezikom dodatno pojašnjava neka specifična značenja. Uz englesko-hrvatski abecedni slijed pojmova, knjizi je priloženo i kazalo za inverzno hrvatsko-englesko pretraživanje pojmovnika, pa je ta ‘dvosmjerna‘ mogućnost korištenja knjigu učinilo internacionalno zanimljivom i otvorila prilike za skore republikacije u inozemstvu s prijevodom na druge jezike. U vrijeme integracije i prilagodbe našeg zakonodavstva europskim predlošcima ova je knjiga nezaobilazni lingvistički alat za precizno tumačenje stručne terminologije.(Z.K)
Karta