VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN
Ivana Fabrio

Ivana Fabrio

Mr. sc., izvanredna profesorica

Biografija

Rođena u Zagrebu 1977. godine. Diplomirala je industrijski dizajn na Studiju dizajna Arhitektonskog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu 2000 g., a magistrirala na Design Academy Eindhoven (Nizozemska) 2002 g. kao stipendist NUFFIC-a (Netherlands Organization for International Cooperation in Higher Education). Po završetku magisterija stažirala je u studiu Ineke Hans u Arnhemu, Nizozemska. Profesionalan rad obuhvaća projekte interijera, scenografija te koncepte muzejskih interpretacija i postava. Pedagoškim radom bavi se od 2003. godine kao asistentica, te od 2008. godine kao docentica, na kolegijima Projektiranje-industrijski dizajn, Socijalni dizajn, Razvoj koncepata i strategija te Tehnike prezentiranja. Komentorica je brojnih radova iz područja industrijskog dizajna. Na Studiju je također zadužena za projekte međunarodne suradnje, te je ECTS koordinatorica.

Aktivnosti u okviru struke:
Sudjelujelovala je u projektima suradnje Studija dizajna sa strukovnim i gospodarskim subjektima kao što su „Reinvented Functionality“, „Šest pogleda na sobu“, „Dizajner i obrtnik“ i drugi. Samostalno inicira i provodi projekte iz područja socijalnog dizajna u suradnji sa nevladinim udrugama (Centar za mirovne studije). Članica je ocjenjivačkih sudova, te sudjeluje na stručnim skupovima, a nekoliko godina bila je u upravnom odboru Hrvatskog dizajnerskog društva. Glavno područje njezina interesa u dizajnu je dizajn antropologija.

Karta